UTPLASSERING MIFO.

Mifo er en elektrokjede med ett bredt kunnskapsområde. De har fagfolk innen IKT, elektro og tavleteknikk. Mifo har i dag 50 ansatte som jobber på ulike felter innen elektro. De holder til i Verftsgata 8 ved Moldehallen.

UKE 1.

Jeg startet uken på Sekken på et 180 år gammelt hus hvor vi restaurerte et gammelt anlegg som var blitt ødelagt av en vannpumpe som trekte for mye strøm. 

Bilderesultat for brent  kabel



























Onsdag var jeg med på å ferdigstille et anlegg i en leilighet som var under oppussing i Molde.

              


Torsdag var jeg tilbake på sekken for å gjøre ferdig anlegget. Vi satte også opp noen nye lyspunkt og byttet ut noen lamper.

Fredag var vi på en forsikringsjobb på Bjørset. Vi jobbet mest på et bad som var restaurere. Etter å ha satt opp noen downlights fikk vi beskjed om å legge opp noen stikkontakter i kjellerstuen. Vi måtte lete for å finne noen plass å hente strøm fra så vi åpnet en bryter som ikke var forskriftsmessig utført. Jordleder var brukt som en strømførende leder.

   

UKE 2. 

Uke to startet med å hente inn noen komponenter på Elektro scanida. Så dro vi til en enebolig i Kringsjå som var under oppussing. Der satte vi opp downlights og lys armaturer. Dette var en bolig som hadde vært utsatt for vannlekkasje.

Onsdag var vi ute på et å satte opp rør for skjult installasjon på en ny enebolig på Kvam. Jeg fikk sett og lært hvordan rørene skal legges. Etter vi hadde vært på Kvam dro vi til en bolig som Molde Kommune eide der en komfyrkontakt skulle skiftes. Vi avsluttet dagen i Nordbyen der vi monterte opp noen utelamper.

Torsdag var jeg på Hjelseth å flyttet et gammelt sikringsskap. Dette var en veldig krevende jobb da kunden var fast innstilt på å legge til noen kroner for å få et nytt sikringsskap som hadde gjort hele jobben mye enklere.

Fredag ble jeg med til Solemdalen for å utvide et åpent anlegg. Kunden ville ha flere lyspunkt og noen stikkontakter der hun kunne plassere ladestasjonen til robot gressklipperen. Vi tilbrakte hele dagen der.

UKE 3.

Siste uken var jeg med en ny montør. Vi dro først på MOBO for å ferdigstille noen kontor. Vi trakk datakabler over flere etasjer. Før vi var rukket bli ferdig med kontoret fikk vi beskjed om at brannvesenet hadde vært der kvelden før da brannalarmen hadde gått. Vi luktet at det var noe som ikke var som det skulle være i resepsjonen. Så vi gikk litt rundt å så før vi begynte feilsøke. Det tok ikke lange tiden før vi fant ut at det hadde vært en kortslutting i en av lampene. Lampen ble fjernet, men det var fortsatt en jordfeil. Hovedtavlen ble målt, og der målte vi tall som ikke stemte. Vi grublet lenge før vi ikke hadde flere muligheter på å finne ut hva feilen kunne være. Vi tok matpause uten noe hell. Etter matpausen dro vi ned for å måle, og da var det ingen feil plutselig. Konklusjonen var at det måtte være noen varmekabler som ikke virket.




Onsdag ble brukt til årskontroll på Cubus. Der gikk vi rundt å så at alt var som det skulle være. En langsom men viktig jobb. Etter kontrollen dro vi på en Volvo bilforhandler der varmeanlegget hadde sluttet fungere. Dette skyldes en jordfeil i en av varmeelementene. Dagen ble avsluttet med å lodde ringjord med jordleder inn til et hus. Kabelen var splittet da en gravemaskin hadde gravd over den.


Torsdagen var en kald dag. Fryserommet på en butikk skulle ha ny vifte, så vi jobbet i et fryserom på -20 grader. Vi hadde heldigvis på oss kjeldress, men kulden ble større og større. Det var mye kabling og strevsomt og jobbe i en stor kjeldress.

 


















Siste dagen av denne utplasserings perioden startet på sjukehuset. En avdeling var under oppussing. Her satte vi opp forskjellige brytere og stikkontakter. Så dro vi til Høgnakken. Der trekte vi kabel og monterte komponenter.

OPPSUMMERING


Dette har vært en veldig lærerik opplevelse. Sitter igjen med en positiv erfaring innen dette yrke, og gleder meg til å jobbe mere med det.

Kommentarer

  1. God oppsummering av praksisen din. Fint med illustrerende bilder, som bidrar til å gjøre bloggen lettlest og interessant. Ser ut som du har hatt en interessant arbeidspraksis og lært noe om å jobbe som elektriker.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

UTPLASSERING DEL 2